ìMotivationî Road Sign with dramatic clouds and sky.

Motiverande samtal

Att varaktigt ändra ett beteende är sannerligen ingen quick fix. Har du försökt många gånger och blir bedrövad när du ser dig själv falla tillbaka i gamla mönster? Börjar du ett nytt liv varje måndag och faller ur till fikat på tisdagen? Du är inte ensam.

Öka sannolikheten att lyckas med ditt förändringsarbete genom att utforska dina valda sanningar, hitta din verkliga motivation och förstärka dina styrkor. Hjälp dig själv genom att inte bara jobba med praktiskt saker som träning, matplanering och antistressövningar. Jobba också med dina tankar, din motivation och din vilja.

”Ett MI-samtal är en på samarbete grundad samtalsstil med mål att stärka personers egen motivation och åtagande att genomföra en förändring. Samtalet bygger på acceptans av människans absoluta värde och autonomi som förmedlas genom empati och bekräftande. Samtalsledaren vägleder klienten mot sitt förändringsmål genom att framkalla och stärka personens egna skäl, behov av och tilltro till förändring.” /www.motiverandesamtal.org

 

– motivation till nya vanor –